Tzatiki

Tzatziki
Hjemmelavet tzatziki, helt enkelt og nemt. Klassisk tzatziki består af yoghurt, agurk, hvidløg og salt, og er et perfekt tilbehør til fx grillet kød, salat og brød. Tzatziki er vidt udbredt på Balkan og i Mellemøsten, og smager stort set ens, selv om vi tænker at græsk tzatziki er den helt rigtige. Klassisk tzatziki med danske agurker er nu ikke så dårlig.
* ingredienser *
½ liter yoghurt 10%
2 knust fed hvidløg
Friskkværnet peber
3 agurker (ca. 750 g)
1 tsk groft salt
½ spsk olivenolie
Kalamataoliven - til pynt
* Sådan gør du *
Bland yoghurt med hvidløg og peber.
Stil blandingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
Riv imens agurkerne groft og drys dem med salt.
Kom dem i en sigte og lad dem stå ca. ½ time,
så vandet kan løbe fra.
Knug den sidste væde ud af agurkerne og vend dem i yoghurtblandingen (gem lidt til pynt). Smag til.
Velbekomme