Ostekage

Her er en lækker opskrift på ostekage (cheesecake) – nem at lave og uden bagning!
Klassisk Ostekage uden Bagning
Ingredienser:
Bund:
• 200 g Digestive-kiks
• 100 g smeltet smør
Ostefyld:
• 400 g flødeost (fx Philadelphia)
• 2 dl piskefløde
• 100 g flormelis
• 1 tsk vaniljesukker
• Saft og fintrevet skal af 1 citron
Topping:
• 200 g bær (jordbær, hindbær eller blåbær)
• 2 spsk sukker
• 1 tsk citronsaft
Fremgangsmåde:
1. Lav bunden: Knus kiksene fint (fx i en frysepose med en kagerulle). Bland med smeltet smør og tryk massen ud i en springform (ca. 20-22 cm). Sæt på køl i 30 min.
2. Ostefyld: Pisk flødeosten sammen med flormelis, vaniljesukker, citronsaft og -skal. Pisk fløden til let skum og vend den forsigtigt i ostemassen. Fordel cremen over kiksebunden og glat toppen ud. Sæt kagen på køl i mindst 4 timer – gerne natten over.
3. Topping: Kog bærrene med sukker og citronsaft i ca. 5 min. Lad det køle af, inden du fordeler det over kagen.
4. Servering: Løsn kagen fra formen og pynt evt. med friske bær eller mynte.
Nyd din lækre ostekage!