Hurtigt rugbrød

Kunne du tænke dig hjemmelavet rugbrød, men har hverken tid eller surdej?

Så prøv denne simple opskrift, og opdag hvor nemt det er! Rugbrødet er fuldt af dejlige kerner og smag.

Det er en dansk klassiker, som de fleste spiser dagligt, og selvom denne hurtige version er uden surdej, så smager den alligevel dejligt og er helt sikkert hjemmelavet.

Rugbrød er og bliver bare en af danskernes favoriter, også selvom vi nogle gange kan føle, at vi har fået for travlt til det hjemmelavede rugbrød.


 * Ingredienser *

300 g knækkede rugkerner (ca. 4 dl)

5 dl kogende vand

25 g gær

3 dl lunkent vand

4 dl kærnemælk

2 dl øl fx porter eller anden mørk øl

500 g hvedemel (ca. 11 dl)

250 g rugmel (ca. 3¾ dl)

200 g hørfrø (ca. 3 dl)

150 g solsikkekerner (ca. 2½ dl)

125 g sesamfrø (ca. 2 dl)

2 spsk groft salt

* Sådan gør du *

Hæld rugkernerne i en stor skål, hæld kogende vand over under omrøring, og lad det stå og trække i ca. 1 time.

Rør gæren ud i det lunkne vand, og tilsæt de øvrige ingredienser. Rør dejen godt sammen.

Dæk dejen med fx et låg og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

Fordel dejen i 2 smurte rugbrødsforme a 1½ liter og lad brødene efterhæve ca. 50 min.

velbekomme 


XOXO 

 

Brug af billeder 
Billeder fra denne blog må KUN bruges iflg .aftale med mig  
Drevet af Webnode Cookies
Lav din egen hjemmeside gratis! Dette websted blev lavet med Webnode. Opret dit eget gratis i dag! Kom i gang