Agurksalat

Den helt klassiske agurkesalat, som mormor lavede den. Hjemmelavede syltede agurker emmer af nostalgi og gode minder - og så er det ovenikøbet både nemt og hurtigt at lave. Agurkesalat smager både skønt til kyllingesteg og til mange andre retter, hvor det sursøde indslag gør sig godt - det gælder både som pynt på smørrebrød, tilbehør til frikadeller, millionbøf, stegte rødspættefileter, og i hotdogs.
* Ingredienser *
1 agurk i meget tynde skiver (ca. 300 g)
½ tsk groft salt
4 spsk sukker
4 spsk lagereddike
Friskkværnet peber og 10 hele peberkorn
* Sådan gør du *
Agurkesalat
Vend agurkeskiverne med salt og lad dem trække i ca. 5 min.
Drys med sukker og tilsæt eddike, friskkværnet peber og peberkorn.
Vend godt rundt og lad agurkesalaten trække i yderligere mindst 10 min.